Startpas aanvragen - KNHS  startpas


Wat is een startpas?
Met een startpas kun je deelnemen aan officiële wedstrijden. Inschrijven gaat online via Mijn KNHS. Het grote voordeel van de startpas is dat je er onbeperkt mee kunt deelnemen aan wedstrijden. Daarnaast kun je met de startpas deelnemen aan meerdere disciplines, namelijk dressuur, springen, eventing en endurance. Voor mennen, aangespannen sport, enurance en reining is er een discipline gebonden startpas. De startpas is combinatiegebonden en aan te vragen via Mijn KNHS.

Voor combinaties die slechts vier keer per jaar of minder starten is er de mogelijkheid om een gelimiteerde startpas te kopen. Met deze pas kun je maximaal vier keer per jaar starten. De gelimiteerde startpas kan tussentijds opgewaardeerd worden naar een reguliere (onbeperkte) startpas.

 

Wat kost een startpas?
De startpas voor paarden en pony's kost € 118,00 per jaar. Er zijn ook gelimiteerde startpassen te verkrijgen. Zie voor meer informatie de KNHS tarievenlijst.

 

Discipline startpassen
Voor mennen, aangespannen sport, endurance en reining is er een discipline gebonden startpas. De startpas is combinatiegebonden en aan te vragen via Mijn KNHS. Met de reguliere startpas kun je onbeperkt starten in endurance, springen, dressuur en eventing.

 

Hoe schrijf ik me in voor wedstrijden?
De inschrijving voor westrijden gaat online via Mijn KNHS, waarmee de gegevens automatisch bekend worden bij de wedstrijdorganisatie. 

 

Hoe vraag ik mijn startpas aan?
Om aan KNHS wedstrijden te kunnen deelnemen moet je lid zijn van een rijvereniging die is aangesloten bij de KNHS. Als je lid bent van RV ’t Colinsland kan de commissie KNHS dressuur (Anja Punselie) een startpas voor je aanvragen. Wij hebben hiervoor een kopie nodig van het paardenpaspoort. In deze kopie moeten de gegevens van het paard, afstamming en het chipnummer duidelijk vermeld staan. Je kunt hierbij aangeven welke sportnaam je wilt aanhouden. Let er hierbij op dat een paard maar onder één sportnaam in de sport mag worden uitgebracht. Een sportnaam kan alleen kosteloos worden gewijzigd bij een nieuw te vormen combinatie. Het chipnummer moet gedrukt of afgestempeld in het paspoort staan. Als het een aanvraag voor een startpas voor een pony betreft, moet je ook een kopie van de meetgegevens uit het paspoort afgeven. Het is niet de bedoeling dat leden zelf een startpas aanvragen.