De vereniging

Rijvereniging het Colinsland is jaren geleden ontstaan vanuit een behoefte van ruiters bij Manege Tinte. De behoefte bestond uit het starten op officiƫle wedstrijden, maar ook uit het algemeen uitoefenen van de paardensport. Zowel in wedstrijd- en recreatiefverband, als in het zich verder kunnen ontwikkelen en promoten van de paardensport. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Manege Tinte en Rijvereniging het Colinsland onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Daarnaast hebben zij dezelfde opvattingen over het begrip paardvriendelijke vrijetijdsbesteding.

Bij dit laatste staat uiteraard het welzijn van het paard of de pony voorop, gevolgd door veiligheid, plezier en individuele aandacht voor de ontwikkeling van ruiter/amazone en paard. Deze uitgangspunten zijn voor Manege Tinte bepalend voor o.a. de manier van lesgeven en de manier van omgang met paard en/of pony. 


De Rijvereniging telt dan ook een groot aantal leden. Feitelijk bestaat onze vereniging uit een drietal afzonderlijke afdelingen die allen functioneren onder hetzelfde bestuur. In de praktijk merken de leden niets van deze afzonderlijke afdelingen.  Wenst een lid van de vereniging deel te nemen aan officiĆ«le KNHS-wedstrijden, dan is een lidmaatschap van de wedstrijdafdeling noodzakelijk.

Rijvereniging het Colinsland bestaat, naast het bestuur, uit meerdere commissies. Diverse commissies dragen zorgen voor de organisatie van alle onderlinge wedstrijden zoals onderlinge paardendressuur, KNHS-wedstrijden, ponydressuur en springen. Maar deze commissies zorgen ook voor de organisatie
van een wedstrijdweekend aan het eind van het wedstrijdseizoen en ons alom befaamde Kerstspringen.

Dit alles brengt ons tot een continue samenwerking tussen Manege Tinte, de kantine (die gevestigd is op Manege Tinte), Ponyworld en Rijvereniging het Colinsland. Een samenwerking die garant staat voor ruimte, en plezier in de paardensport.

In het submenu vind u meer informatie over 'het bestuur' en 'het lidmaatschap'.